2009. április 9., csütörtök

Öko porcelán

Sokan törik a fejünket, hogy miben lehetne megújítani a kerámia szakmát. Hogyan tudunk egy hagyományosan konzervatív iparágban valami újat, korszerűt, trendit létrehozni.
A frankfurti Ambiente vásáron a német Khala porcelángyátó cég nagy körítéssel bemutatta az első öko -porcelánt. A lényeg az, hogy egy olyan termékcsaládot dobott piacra, amely a lehető legkevesebb energiával és újrahasznosítható anyagok felhasználásával jött létre. Mindezt a csökkentett vízfelhasználástól kezdve, az égetések CO kibocsátásának korlátozásán át az újrahasznosítható csomagolóanyagok keresztül érte el. Természetesen ezen tevékenységét - német precizitással - számos arra felhatalmazott céggel ellenőriztette és igazoltatta.
Ez a példa számomra azt sugalja, hogy ki lehet és ki is kell találni olyan megoldásokat, amelyekkel kilépünk a megszokott körből. Hírverést csaphatunk magunk körül. Jobban szolgálhatjuk a piaci elvárásokat.

Várom véleményedet

1 megjegyzés:

  1. Mi fazekasok így is ökok vagyunk. Hiszen a lehető legkevesebb energiával dolgozunk, takarékoskodunk. Igaz a lehető legkevesebbet is keressük!

    VálaszTörlés